woensdag 4 april 2018

DE IDEALE MARIATOEGEWIJDE



DE IDEALE MARIATOEGEWIJDE:


 Wat is de ideale aan Maria toegewijde ziel?
Totale Mariatoewijding is een contract, een heilig verbond, tussen Maria en uw ziel. Omdat buiten God alleen Maria volmaakt is, bent u in dit verbond steeds de zwakke schakel. Niettemin kan men zeggen dat u ofwel een goede toegewijde bent, ofwel geen toegewijde. Dit betekent dat u na het aangaan van dit heilig verbond door uw eerste akte van toewijding de verplichting hebt om zo strikt mogelijk te leven volgens de regels van de Mariatoewijding. Wat is de ideale aan Maria toegewijde ziel? Wanneer Maria Haar toegewijde bekijkt, moet Zij als het ware Zichzelf zien, als in een spiegel. Maria vormt en kneedt Haar toegewijde naar Haar model, zolang en in de mate waarin hij het Haar mogelijk maakt om dat te doen.
Maria legt niemand iets op tegen zijn wil. Hoe totaler u uzelf in Haar handen legt, des te meer zal Zij over u heersen, tot Heil van uw ziel. Uzelf totaal in Maria’s handen leggen, betekent dat u uzelf wegcijfert, uw noden ondergeschikt maakt aan deze van Gods Plannen, en uw dagelijkse beproevingen met Liefde aanvaardt. Waaruit bestaan Gods Plannen? In de eerste plaats uit bekeringen, evangelisatie, en het vormen van echte modellen van toewijding en overgave. Dit alles moet leiden naar de verwezenlijking van Gods ene grote doelstelling: het Verlossingswerk van Jezus tot vrucht brengen in alle zielen, opdat het Rijk Gods op aarde moge worden gevestigd.
Laat Maria de spiegel van uw ziel oppoetsen. Zij zal uw hele wezen dermate zuiveren dat u steeds méér zult schitteren. U wordt dan een "licht" voor uw omgeving. Er wordt gezegd dat iemand steeds sterker gaat lijken op diegene die hij innig liefheeft, omdat hij de geliefde als model of spiegel ziet. Zo geldt ook dat, wanneer u totaal in Maria opgaat, dit voor uw omgeving niet onopgemerkt zal blijven. Uit uzelf kunt u niets, doch hoe groter de Genaden die u van Maria krijgt en die u op de juiste wijze in u tot rijping laat komen, des te groter zal uw vermogen worden om werkelijk op Haar te lijken. Maria bezit de macht om u te kneden naar Haar eigen model. Dit vergt van u een aanhoudende inspanning en een totale overgave aan Haar Wil. U moet uzelf als boetseerklei voor Haar neerleggen en Haar smeken dat Zij u kneedt en vormt volgens Haar inzichten. Hoe vollediger u Maria in staat stelt om uw eigen wil te breken en door de Hare te vervangen, des te sneller zult u vorderen op de weg naar Haar ideaal. Het leven van de echte aan Maria toegewijde in hart en ziel is nooit gemakkelijk. Om op deze genadevolle weg de hoogste toppen te bereiken, zal veel van u worden gevraagd.
 Wat geeft Maria u terug?
Het ligt in de aard van de mens dat hij zich bij het leveren van een doorgedreven inspanning doorgaans de vraag stelt, wat hij hiervoor terug zal krijgen. In verband met totale Mariatoewijding is het antwoord eenvoudig: onmetelijk rijke schatten in de Hemel, en reeds vóór die tijd onafzienbare Genaden tijdens uw aardse leven, al zullen deze niet allemaal voor uw ogen waarneembaar zijn. Aan Maria is alle macht over Gods Genaden in handen gegeven. Zij zal deze in de eerste plaats uitstorten in uw ziel, doch in de mate waarin u Haar dient, zal Zij Zich bij herhaling de ware Meesteres van de Voorzienigheid tonen, ook in uw stoffelijke noden.
Het aardse leven van een ernstig aan Maria toegewijde ziel kan zwaar zijn, omdat van haar over het algemeen wordt gevraagd dat zij de lasten draagt van de talrijke mensen die niet bidden, hun kruisen niet aanvaarden noch toewijden, en hun lasten niet in blijmoedigheid en liefdevolle overgave aan de Hemel opdragen. Doch daar gaat het precies om: Het christelijk Heilsmysterie is een Mysterie van Verlossing door lijdenDoor uw leed, pijnen, lasten, ziekten, verdriet, offers, boete, vasten, enzovoort, worden zielen gered in de mate waarin dit alles wordt toegewijd (opgeofferd), want in Maria’s handen wordt alle leed tot bloemen van Genaden tot Verlossing van zielen uit de duisternis van het kwaad en de zonde. Menselijkerwijs kunt u hierdoor worden afgeschrikt. Dat is daadwerkelijk bij velen het geval. Precies om die reden haken velen korte tijd na het uitspreken van hun eerste akte van toewijding aan Maria af. Deze mensen hebben zich echter nooit in alle ernst de volgende twee vragen gesteld: Wegen de lasten van een kort leven op tegen de schatten die ik daarvoor kan krijgen in de Eeuwigheid? En heeft uw hart rust bij de gedachte dat Jezus en Maria, de grote Onschuldigen en volmaakt Heiligen, alle lijden voor de wereld zonder mij moeten dragen?
Indien u iets van Maria terug verwacht, is uw Liefde niet oprecht. Indien u Haar diep bemint, zult u branden van verlangen om Haar alles te geven dat enigszins in uw macht ligt om Haar te geven. Indien u eraan twijfelt dat Zij u oneindig méér zal geven dan u Haar kunt geven, zijn uw geloof en uw vertrouwen in de Liefde en de macht van Maria beschamend gering. Om het even hoe zwaar en veelvuldig de lasten van een leven als toegewijde van Maria vaak mogen blijken, indien u Maria werkelijk alles in u laat voltrekken wat Zij in u wil voltrekken, zult u op zeker ogenblik merken dat het leven als Haar toegewijde een onvergelijkbare voldoening schenkt, omdat uw ziel deze roeping zal herkennen als de weg waartoe zij werkelijk is geroepen.
Maria alles in u laten voltrekken wat Zij wil, betekent: zodanig leven volgens Haar Wil, in strikte betrachting van Haar deugden en met inachtneming van de ware doelstellingen van Haar Plan (de grondvesting van Gods Rijk op aarde, en de heiliging van zielen), dat Zij zonder tegenstand Zichzelf in u kan uitstorten. U zult van Maria alles verkrijgen, indien u bereid bent om te voldoen aan één voorwaarde: te zijn als een spijker in Haar hand, klaar om willoos de slagen des levens te ondergaan omdat Maria deze kan gebruiken voor de verwezenlijking van Haar Plan,  en precies daarom geschikt om zielen bij elkaar te brengen, precies zoals een spijker stukken hout bij elkaar kan brengen. Wat krijgt u ervoor? De zaligheid om in Maria’s hand te liggen, onder Haar beheersing te worden ingezet en benut, en de eeuwigdurende verdienste dat u bent ingepast in het onvergankelijk Bouwwerk van God.

BRON: Maria Domina Animarum Apostolaat
(Zie Mariatoewijding: de tempel van Maria)
“Hoe groter de Genaden die u van Maria krijgt en die u op de juiste wijze in u tot rijping laat komen, des te groter zal uw vermogen worden om werkelijk op Haar te lijken.”








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.