zaterdag 19 mei 2012

VISIOEN H. DON BOSCO: “VISIOEN van de 2 ZUILEN" (1862)




               VISIOEN VAN DE 2 ZUILEN

     Het Visioen van de 2 zuilen van de H. Don Bosco, is een 'groot teken' voor de gelovigen van de eindtijd.
Het symboliseert HOOP en OVERWINNING. In het visioen zien we dat er OVERWINNING komt op het kwade, voor zowel de kerk als de gelovigen. Dit als men zich STEVIG VERANKERD aan de 2 ZUILEN: JEZUS EN MARIA.


VISIOEN H. DON BOSCO: “visioen van de 2 ZUILEN (1862):


Het schip der kerk aangevoerd door de paus wordt stevig vastgeankerd aan 2 stevige ZUILEN: de ene ZUIL: JEZUS (H.EUCHARISTIE en het WOORD VAN GOD) en een 2 é ZUIL:MARIA (hulp der christenen) het schip wordt aangevallen door verschillende vijandelijke schepen en ondanks de verwoedde pogingen van die vijandelijke schepen om dit schip tot zinken te brengen (wat hen niet lukt!) vaart het grote schip veilig langs deze  2 ZUILEN heen op weg naar de “veilige haven”.



Alhoewel het visioen van don bosco betrekking heeft op de kerk kunnen we en is het ook van toepassing op ieders persoonlijk geestelijk leven van ons. U stevig verankeren aan deze “2 zuilen” is de BOODSCHAP !!
Vandaar het belang van dit "visioen van de twee ZUILEN
Het is aan deze 2 ZUILEN dat we ons dienen te verankeren om stand te houden: Vandaar ook de naam van deze Blog-site:JEZUS  (EUCHARISTIE:heil van de gelovigen) en MARIA (hulp van de christenen)
Ik hoop dan ook dat deze Blog u een hulp mag zijn om u te helpen verankeren aan deze 2 stevige ZUILEN. Want één ding is zeker éénmaal STEVIG verankerd zal u niet vergaan!

2 opmerkingen:

  1. Frank

    hele mooie woorden
    maar het is waar ook
    ik voel dat ook
    je bent een Rots waar Jezus en Maria hun Tempel in je Hart kan bouwen

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.